Najczęściej zadawane pytania
W systemie macOS aplikacja Mail zawiera opcje prywatności, które pozwalają blokować ładowanie wszystkich zdalnych treści. Gdy opcja „Blokuj wszystkie zdalne treści” jest włączona, Mail nie będzie ładować żadnych obrazów ani innych zewnętrznych zasobów w wiadomościach e-mail. Może to poprawić prywatność, ale uniemożliwia również automatyczne wyświetlanie obrazów w wiadomościach e-mail.
Zazwyczaj to ustawienie jest domyślnie wyłączone, więc większość użytkowników nie będzie miała tego problemu. Występuje to tylko wtedy, gdy ręcznie włączysz opcję blokowania zdalnych treści.
Po zablokowaniu zdalnych treści zobaczysz powiadomienie u góry wiadomości e-mail, informujące, że „Ta wiadomość zawiera zdalne treści”, wraz z przyciskiem „Załaduj zdalne treści”:
